Després de dècades d'esforços per part d'organismes relacionats a la salut, sembla que es comença a conscienciar a la població sobre els perills d’una mala alimentació. Segons l’ONU, “Menjar malament és més perillós per a la salut que el tabac”. Olivier De Schutter, relator de les Nacions Unides per al Dret a l'Alimentació, recentment ha demanat a les administracions que regulin les dietes, tal com van fer amb el tabac.
"Les dietes no saludables suposen un risc més gran per a la salut global que el tabac. De la mateixa forma que el món es va posar d'acord a l'hora de regular els riscos del tabac, cal posar-se d'acord en una convenció sobre les dietes adequades".
L’obesitat segueix avançant i amb ella ho fan la diabetis, les malalties coronàries i altres complicacions que se’n deriven. De Schutter ha insistit en la necessitat que els governs del món adoptin cinc mesures concretes per acabar amb el problema:
-
Gravar amb impostos els productes no saludables
-
Regular els aliments amb molts greixos saturats, sal i sucre
-
Limitar la publicitat del menjar escombraria
-
Revisar els subsidis agrícoles que abarateixen alguns aliments en detriment d'altres
-
Donar suport als productors locals
La implantació i l’adopció d’aquestes mesures pot arribar a semblar una utopia i més en el context en què ens trobem: la major part dels joves que hem enquestat asseguren menjar sovint fast food, sobretot per la relació qualitat-preu. Els joves són conscients de la pèssima qualitat dels ingredients, però sembla que no acabin d’entendre les conseqüències saludables a que pot conduir. Els nombrosos debats internacionals dels organismes són un primer pas a l’adopció de mesures per regular l’alimentació, no obstant, el debat hauria de començar de portes cap endins: l’educació que han de rebre des de ben petits els nens de les cases a saber dur una correcte i equilibrada dieta.
Debat dels organismes internacionals: 'L'obesitat segueix avançant'

INICI